m

Smoothie Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate tellus justo, at vehicula tortor facilisis sit amet. Aliquam a tortor ac mauris auctor.

m
Image Alt

Gancini

  /  Душебрък   /  32-ра Нова година

32-ра Нова година

Още една нова година. Още едно ново начало, изпълнено с надежди и хиляди обещания…, както обикновено.

Някак си, измежду всички тези януарски обещания, не усетих кога минаха близо 32 години от живота ми. Изминаха 32 обещани години, а аз си стоя и чакам с нетърпение поредния 1-ви януари, за да си дам шанс да започна отначало.

За пръв път поглеждам на 2020 като на Продължение. Продължение на всичко, което не можах или се отказах да свърша през изминалите години.

За мен обещанията и целите винаги са вървели ръка за ръка с прекалено големите ми очаквания и потребността да получа нечие одобрение…., а дали не най-вече своето.

Не ме разбирайте погрешно, изключително щастлива и благодарна съм за всичко, което изживях и научих през тези години, но поглеждайки назад осъзнавам, че най-хубавите неща не съм си ги обещавала, нито планувала. Нали се сещате какво е казал Джон Ленън – „Животът е това, което ни се случва, докато сме заети да си правим други планове“.

Тази година само ще си пожелавам и ще се освобождавам!

Пожелавам си да бъда здрава, пожелавам си да бъда спокойна и щастлива, да бъда силна. Пожелавам си не да бъда жива, а да живея. Пожелавам си да продължавам, да опитвам, да се стремя.

Освобождавам се не само от своите, но и от чуждите очаквания. От потребността да угодя на всички, да се харесам или да получа одобрение. Точно така, вече аз ще харесвам и одобрявам! Това моят живот ли е или…? Освобождавам се от токсичните хора в живота си. Освобождавам се от постоянното чувството за вина. Напускам ролята на най-големия си съдник и влизам в тази на човек, който се обича и приема такъв какъвто е. Освобождавам се от чувството си на дълг и от желанието си да правя „непоискано добро“. Освобождавам се от манията си за контрол, която доскоро наричах „засилено чувство за справедливост“.

Позволявам си да се освободя от тези „тежки вериги“ и да се потопя в живота си, посрещайки всичко, което идва – и доброто и лошото – с усмивка и смирение.

Пожелавам и на вас – здраве, спокойствие и пълноценност! Пожелавам 2020 г. да е продължението на всички хубави неща, които предишните години не успяха да ви донесат!

А вие? Какво си пожелахте? От какво бихте се освободили?

 

Ваша философстваща

Ирина

 

 

X